Polietilenski zbiralnik

Polietilenski zbiralniki (PE-HD) za podzemno vgradnjo. Zbiralniki tekočin so namenjeni za podzemno vgradnjo. Material: polietilen visoke gostote. Gladka površina omogoča enostavno vzdrževanje in majhno težo, ki zagotavlja enostavno montažo. Ni težav z korozijo in oksidacijo materiala. Zlahka se navrtajo luknje na za to predvidenih mestih. Namestitev: V skladu z priporočili dobavitelja. Uporaba: Za shranjevanje pitne vode, deževnice...

Polyethylene tanks (PE-HD) for underground installation. The liquid tanksare intended for underground installation. Material: High density polyethylene. Smooth surface allows easy maintenance and low weight, which ensures easy assembly. No problems with corrosion and oxidation of the material. Holes canbe easily inserted/drilled into the foreseen places. Installation: According tothe recommendations of the supplier. Modularity: For greater storage volume, it is possible to connect several tanks. Intended use: For drinking water storage, rainwater storage...

Polietilenski rezervoari (PE-HD) za podzemnu ugradnju. Rezervoari tekućine namijenjeni su za podzemnu instalaciju. Materijal: polietilen visoke gustoće. Glatka površina omogućuje jednostavno održavanje i malu težinu, što osigurava jednostavnu montažu. Nema problema s korozijom i oksidacijom materijala. Rupe se lako buše na mjestima gdje su predviđene. Instalacija: Prema preporukama dobavljača. Modularnost: Za veći volumen pohrane moguće je međusobno spajanje više rezervoara. Primjena: Zaspremanje pitke vode, kišnice ...

Povpraševanje

Image title

Mogoče ne veste, da z uporabo pitne vode za zalivanje vrta plačate tudi kanalščino? Ali veste, da ste z vgradnjo zbiralnika za deževnico in ponikovalnice oproščeni takse za čiščenje padavinskih vod?

Zbiranje deževnice je vse bolj ekološki in ekonomični način za varčno ravnanje z vodo v stanovanjskih naseljih, poslovnih subjektih in na kmetijah. Iz ekonomskega vidika je deževnica zastonj, pitna voda je vedno dražja, v času suše pa obstajajo številne omejitve pri njeni široki uporabi. Deževnica je v mnogih pogledih tudi boljša od vode iz pipe zaradi svoje mehkobe. Z uporabo shranjene deževnice iz zbiralnika torej pridobite dostop do vode, ki je bolj ugodna za gospodinjstvo, kot tudi za vaše rastline, saj ne odlaga vodnega kamna. Iz ekološkega vidika je smiselno ob (močnem) deževju zbirati deževnico v zbiralniku namesto, da ista bremeni kanalizacijo in okoliški teren in še višek vode lahko peljete v ponikalnico.      

Hišni program

Image title

Navpične izvedbe

Image title


Profesionalni program

Image title

V kompaktni izvedbi do 40.000 l. Večje kapacitete lahko ustvarjamo z povezovanjem več zbiralnikov.

Image title


Komplet za rabo deževnice na vrtu SEPA Rain

Image title

S hišnim in vrtnim kompletom za zbiranje in rabo deževnice je zagotovljeno optimalno varčevanje s pitno vodo. Deževnico lahko uporabljate celo leto, in ne samo takrat, ko jo potrebuje za zalivanje vašega vrta. Za uporabo deževnice v hiši potrebujete ločeno napeljavo do uporabnikov v hiši (kotlički, pralni stroj). Avtomatski sistem dovajanja deževnice zapotrebe namakanja (teleskopske namakalne naprave, škropilniki, razpršilniki ,..) ali ročni sistem za pranje zunanjih površin, pranje avtomobilov itn.

Image title


Uporaba deževnice na vrtu in v hiši  

Image title

Deževnico lahko v stanovanjskem objektu uporabljamo povsod, kjer ni potreba po kakovosti pitne vode kot je pranje perila, splakovanje stranišča ali čiščenje. Prednost deževnice je tudi nižja trdota vode in manjša vsebnost mineralov, ki se kot vodni kamen nabira v cevnih napeljavi in armaturah. Pri uporabi deževnice za pranje perila potrebujemo manj detergenta, v pralnem stroju se ne nabira vodni kamen. Rastlinam tudi bolj ustreza deževnica. Ob povprečnim letnim padavinam lahko iz stanovanjske strehe shranimo toliko deževnice, da lahko 4-članska družinas tem:

- zaliva manjši vrt in trato, 
- polni WC kotličke,
- opere perilo,
- pere avto
- čiščenje
- namakalni sistem

Uporaba deževnice se splača in je okolju prijazna!

Image title

KAKO DELUJE?

Voda iz žleba se odvaja skozi cevni sistem neposredno do dotoka v zbiralnik SEPA Rain. Ko gre skozi usedalnik žlebov, se očisti listja in drugih organskih nečistoč. Zahvaljujoč filtrom na vrhu rezervoarja in v filtrski košari (sistem dvojne filtracije) je voda brez organskih in anorganskih nečistoč (npr. pesek, listje). S pomočjo ustrezno izbranega plovca ali tlačne črpalke voda se dovaja do črpalnega mesta (npr. vrtna pipa). V primeru močnega deževja odvečna voda odteče skozi preliv v drenažni odtok, ponikalnico ali kanalizacijo.

Image title

V zbiralnikih SEPA Rain z deževnico obstaja sistem dvojne filtracije, zato ni potrebe po čiščenju v notranjosti zbiralnika. Cevni filter lahko odstranite in očistite zunaj. Gobast filter lahko tudi razstavite in zunaj očistite z vodo. 

V primeru preliva iz zbiralnika priporočamo vgradnjo SEPARAT ponikalnice, oziroma SEPNING ponikalnih tunelov.

Image title

Image title


Image title

Sestava zbiralnika SEPA Rain:

  • Material: PE-HD

  • Zbiralnik je opremljen z dvojno filtracijo  

  • Dotok PCV Ø110

  • Iztok PCV Ø110 

  • Preliv PCV Ø110 

  • Monolitna konstrukcija z ojačitvenimi rebri brez spojev in zvarov

  • Majhna teža - za montažo ni potrebe po avtodvigalu

  • Podaljšek iz polietilena in pokrov z zavihkom na zasuk

  • Umirjevalna cev dotoka

  • Črpalka ni v ceni dobave

Dimenzije zbiralnikov do 5.000 litrov

Image title

Image title

Image title

Navpični zbiralniki

Image title

Image title


Modularni veliki zbiralniki do 40.000 l

Image title

Image title

Image title


Image title

Vgradnja v skladu z gradbeno prakso in priporočili za vgradnjo.

 Image title

Image title

Image title

02 300 68 40