Polimerni kompozit GRP

MEARIN PLUS / EXPERT sistem za linijsko odvajanje meteornih voda iz inovativnega MEA GFK skladen s SIST EN 1433 za obremenitvene razrede A 15do E 600 kN v svetlih širinah 100, 150, 200 in 300 mm, z zaščitnim robom iz GFK ali pocinkanega jekla. GFK (nem. Glasfaserverstärkter Kunststoff) je lahek in močan kompozitni material, sestavljen iz umetne mase (polimer), ki je ojačana/armirana s steklenimi vlakni in se uporablja v različnih aplikacijah z visokimi zahtevami z uporabo tehnologije SMC (Sheet Molding Compound), ki zagotavlja največjo trdnost in oblikovno stabilnost. Za razliko od termoplastov SMC ne more biti deformiran po utrjevanju, ampak ostaja stabilen in oblikovno trajen. Z uporabo naklonskega roba MEARIN Plus je mogoče enostavno realizirati linijski požiralnik z lastnim 0,5 % padcem. Sistem MEARIN je namenjen za hitro, zanesljivo in gospodarno odvajanje meteornih vod iz utrjenih površin. MEA ponuja široko paleto pokrivnih rešetk za sistem MEARIN, ki ne ustrezajo samo funkcionalnosti, temveč dajejo poudarek tudi na oblikovanje izdelka. Osnovna značilnost MEARIN PLUS / EXPERT kanalet je minimalna teža, polna zmogljivost in minimalni stroški.

MEARIN PLUS-EXPERT_prospekt_red.pdf

Povpraševanje

Image title                                     Intenzivne raziskave in najvišji standardi kakovosti so garancija za odlične izdelke MEA GFK.

Vsi sistemi MEARIN kanalet so izdelani iz inovativnega MEA GFK. GFK (nem. Glasfaserverstärkter Kunststoff) je lahek in močan kompozitni material, sestavljen iz umetne mase (polimer), ki je ojačana/armirana s steklenimi vlakniin se uporablja v različnih aplikacijah z visokimi zahtevami, kot so izdelava zrakoplovov, avtomobilska industrija kot tudi v dirkalnem športu. Vendar vsak GFK ni enak GFK, kakovost in specifične lastnosti so včasih bistveno drugačne. Zanašamo se na tehnologijo SMC, (Sheet Molding Compound) - kompozit iz poliestrskih smol, mineralnih polnil, aditivov in steklenih vlaken. SMC prepriča z največjo trdnostjo in oblikovno stabilnostjo. To pomeni izjemno stabilnost tudi pri visokih temperaturnih nihanjih, v kombinaciji z zelo kratkim linearnim raztezkom. Za razliko od termoplastov SMC ne more biti deformiran po utrjevanju, ampak ostaja stabilen in oblikovno trajen.  Naše dolgoletne izkušnje in strokovno znanje s tem materialom zagotavljajo lahke in enako trajne izdelke, ki ustvarjajo trajno dodano vrednost za naše stranke in partnerje.

Image title*Podane vrednosti so povprečne vrednosti
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Image title

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Image title


MEARIN PLUS

Image title

MEARIN Plus naklonski rob za lasten padec 0,5%

Z MEARIN Plus naklonskimi robovi je mogoče enostavno realizirati linijski požiralnik z lastnim padcem (0,5%). Robovi so enostavno namestijo na kanaleto in so trajno pritrjeni brez vijačenja, vrtanja ali lepljenja. Takšen spoj prenaša  tudi visoke obremenitve in zagotavlja maksimalno fleksibilnost.

Image title


Image title
Image title


Pokrivne rešetke: Glej oddelek "rešetke"

Image title


Image title


Image title


Image title

Image title

Pokrivne rešetke: Glej oddelek "rešetke"

MEARIN PLUS in EXPERT sistem za linijsko odvodnjavanje NW 150

Image title

MEARIN PLUS in EXPERT sistem za linijsko odvodnjavanje NW 300

Image titleImage title

TopSlot nastavki z rego

Image title

Prenos:   TopSlot TSH_prospekt_01_red.pdf 

Linijski požiralniki z TopSlot nastavki z rego so namenjeni predvsem arhitektom in naročnikom, ki poleg funkcije odvodnjavanja meteornih voda in visokokakovostnega sistema poudarjajo tudi vizualno integracijo v okolje. Poleg preproste elegance, novi sistem TopSlot ponuja številne praktične prednosti glede namestitve in uporabe. Pogosto se koristi kot razmejitvena linija med dvema različnim zaključnim tlakoma.

Idealen je za odvodnjavanje mestnih središč, con za pešce, trgov, fasad, industrijskih območjih, športnih igrišč, stopnišč, parkirišč itn. Za posebne primere aplikacije poleg standardnih višinah reg 160 in 180 mm sistem ponuja tudi možnost stroškovno učinkovite dobave posebnih višin.

Skozi variabilne pokrivne rešetke lahko izbiramo razred obremenitve od A 15 do E 600, odvisno od zahtev tudi F 900. TopSlot sistem je kompatibilen z kanaletami iz polimernega betona MEADRAIN in kompozita GFK MEARIN.

Dolgo funkcionalno varnost in površinsko obstojnost reg garantira specialni postopek cinkanja z visoko debelino plasti. Rege so lahko tudi iz nerjavečega jekla ali umetne mase.

Image title

MEA® TSL nastavek z rego za kanalete iz polimernega betona ali GFK kanalete

Image title

Image title

MEAHOME PLUS

Kanaleta za odvodnjavanje MEAHOME PLUS je bila posebej razvita za uporabo v okolici doma, vrta, dvorišča in urejenih območij. Kanaleta je povozna z osebnimi vozili. MEAHOME PLUS je na voljo tudi v črni barvi (MEAHOME Plus BLACK). Ker so izdelane iz kompozitov iz steklenih vlaken (GRP) so kanalete še posebej robustne in odporne na posipno sol, olja ter druge agresivne snovi.

Image title

MEA® TSC nastavek z rego iz umetne mase z brezvijačnim varovalom rešetke

Image title

Image title

Vzdrževanje

Image title

Vzdrževanje se izvaja preko revizijskega elementa. V primeru LTŽ rešetke za dvig uporabimo reglja ključ ali standardni izvijač. Če je revizijski element pokrit z tlakovanim pokrovom za dvig uporabimo kljuko. Po potrebi se opravi čiščenje kanala.

Image title

Vgradnja

Vgradnja v skladu s priporočili proizvajalca.

Image title


Image title

Prenos: TopSlot TSH_prospekt_01_red.pdf 


MEA pokrivne rešetke

Image title

MEA ponuja veliki izbor različnih pokrivnih rešetk. Pokrivne rešetke igrajo ključno vlogo pri izbiri sistema za odvodnjavanje, saj pomembno vplivajo na razred obremenitve celotnega linijskega požiralnika. Izbira materiala, konstrukcija, trdnost rešetke in tudi način montaže in pritrditve naredijo pokrivne rešetke ključnega pomena pri izbiri primerne MEA kanalete. Obsežen asortiment pokrivnih rešetk pokriva vse razrede obremenitve od A 15 do F 900.            

Pokrivne rešetke iz vroče pocinkanega jeklaImage title_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Rešetke iz umetne mase in litoželezne rešetke Image title________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nastavki z rego TopSlot TSC, TSH, TSL
Image title

Podjetje MEA pri svojih proizvodih pripisuje enako pomembnost oblikovanju, kakovosti in varnosti. Zato je za nas samoumevno, da ponujamo zanesljivo, trajno, pa tudi enostavno in hitro montažno varovalo rešetk za pritrjevanje rešetk na kanalete. Za ta namen je družba MEA razvila širok spekter pritrdilnih sistemov, ki:   

  • olajšajo vgradnjo kanalet za odvodnjavanje z zmanjšanjem števila potrebnih ročnih prijemov, zahvaljujoč inteligentnim brezvijačno pritrdilnim klik- sistemom

  • zagotavljajo maksimalno varnost ne glede na razred obremenitve

  • preprečujejo vandalizem in kraje

  • vsa varovala rešetk zagotavljajo po namestitvi prost prečni prerez kanalet

Image title