Čistilna naprava Picobells

Vse bolj strožje zahteve za čiščenje odpadne vode zahtevajo inteligentne rešitve. Nenehno raziskujemo in razvijamo nove izdelke. Ena od najbolj inovativnih rešitev je Picobells (samočistilni plavajoči nosilci za biofilm). Picobells se uporablja za čiščenje odpadne vode. Približno 3 cm veliki pikobellsi in plastični rezervoarji so tako inovativni, da so pod zaščito Evropskega patentnega urada, ki jim je podelil patent. Skupaj z našimi močnimi in inovativnimi partnerji Rheinisch-WestfälischenTechnischen Hochschule (RWTH) Aachen, Alfred-Wegener-Instituts (AWI) in Hochschule Bremerhaven izpolnjujemo najstrože zahteve globalnega trga.      
Image title   Instagram: separat_doo

More and more stringent requirements for waste water treatment require intelligent solutions. We are constantly researching and developing new products. One of the most innovative solutions is Picobells (self-cleaning floating carriers for biofilm). Picobells is used for wastewater treatment. Approximately 3 cm big picobells and plastic tanks are so innovative that they are under the protection of the European Patent Office. Together with our strong and innovative partners, the Rheinisch-Westfälischen Technischen Hochschule (RWTH) Aachen, Alfred-Wegener-Institut (AWI) and Hochschule Bremerhaven, we meet the strictest requirements of the global market. 

Sve stroži zahtjevi za pročišćavanje otpadnih voda zahtijevaju inteligentna rješenja. Neprekidno istražujemo i razvijamo nove proizvode. Jedno od najinovativnijih rješenja je Picobells (plivajući nosači za biofilm koji se samostalno čiste). Picobells se upotrebljava za čišćenje otpadne vode. Približno 3 cm veliki pikobellsi i plastični spremnici su inovativna riješenja, koja su zaštićena kod Europskog patentnog ureda, koji im je dodijelio patent. Zajedno sa našim jakim i inovativnim partnerima Rheinisch-Westfälischen Technischen Hochschule (RWTH) Aachen, Alfred-Wegener-Instituts (AWI) i Hochschule Bremerhaven, ispunjavamo najstrože zahtjeve globalnog tržišta.

Povpraševanje

Picobells– na naravnih procesih čiščenja izpopolnjena tehnologija

Image title

 Picobells certifikat PIA_slo.pdf               PICOBELLS MKČN_Betonska_prospekt.pdf          

Kratko in jedrnato:

Image title

Prednosti male čistilne naprave Picobells

Samočiščenje
Picobells z biofilmom se z vnosom zraka optimalno premeša z odpadno vodo. Skozi vrtinčenje in mešanje se picobells istočasno samostojno očisti. Tako se prepreči nenadzorovana rast biofilma. Stari biofilm (mrtvi delci) je odrezan in naredi prostor za nov biofilm. Izpad čiščenja je zato izključen.

Stabilnost
Novo razvita oblika plastičnega rezervoarja Picobells zagotavlja maksimalno togost in stabilnost ter ohranja majhno težo. Ravno dno kvadratne posode omogoča natančno poravnavo na dnu gradbene jame.

Nizka poraba električne energije
Z uporabo kompaktnih, ekonomičnih in bolj tihih membranskih puhal je poraba energije za gospodinjstvo s 4 osebami le okoli 200 kWh. Po povprečni ceni 0,06 EUR/kWh je strošek električne energije v višini 12 EUR na leto oziroma 3 EUR na osebo.

Minimalni stroški vzdrževanja
Vzdrževalni stroški pri čistilni napravi Picobells so zmanjšani na minimum. To je predvsem posledica trajne samočistilne lastnosti Picobells in zanesljive sodobne krmilne tehnike.

Brez problema s "podobremenitvijo"
Po vsej Evropi patentirani Picobells (patent št. EP 1 884 282 B1), so zasnovani za problem "podobremenitve" (na primer, sistem za 4 osebe bo trajno obratoval tudi če je samo ena oseba). Zaradi tega se mala čistilna naprava Picobells pogosto uporablja v gospodinjstvih z enim ali dvema osebama. Prav tako so zelo primerne za sezonsko uporabljene počitniške domove, vikende in stanovanja, v katerih nastajajo zelo male količine odpadne vode ali delno brez.

Hitra vgradnja
Sistem Picobells je tovarniško sestavljen v tovarni za takojšnje obratovanje. Za vgradnjo je potreben le en kompaktni bager z gumijastimi gosenicami. Po namestitvi lahke naprave v izkopano jamo je potrebno priključiti le dotočno in iztočno cev ter dve zračni cevi. Krmilna omara je pripravljena na priključitev.

Image title


Video: Picobells v PE varianti "KKSB"


Image title

Image titleImage title

Video: princip delovanja Picobells v betonski varianti


Krmilna enota

Image title


Image title

Image title

Picobells v PE rezervoarju

Image title

Patentirani PE triprekatni rezervoar Picobells

• Izdelan iz PE materiala, ki ga je mogoče 100 %  reciklirati
• 20-letna garancija za alkalno in kislo odpornost
• Monolitna izvedba (v enem kosu brez zvara) 
• Brez električnih komponent v čistilni napravi
• Popolnoma pnevmatsko krmiljen (s stisnjenim zrakom)
• Cevna membrana iz silikona brez mehčala
• Nosilci iz nerjavečega jekla
• Vijaki iz nerjavečega jekla
• Objemke iz nerjavnega jekla
• Cevni priključki iz nerjavečega jekla
• Evropski patent EP 1 914 204 B1
• Nastavljivi nastavki po višini
• Na voljo so čistilni razredi "C" in "D"
Image title

Image titlePicobells v triprekatnem betonskem rezervoarju

Image title

Picobells biološka čistilna naprava za 4-6 oseb

Tehnični podatki:
• za čiščenje komunalne odpadne vode za 4-6 PE oz. 900 litrov OV/na dan
• uporabni volumen 4300 litrov
• velikost primarnega usedalnika 2100 litrov
• velikost bioreaktorja 1100 litrov
• velikost naknadnega usedalnika 1100 litrov

Dimenzije
rezervoarja BIO-clean BCMK 20-4,3:
                  premer Ø x skupna višina: 2200 x 2650 mm
                  PVC cev dotok/iztok: 110 mm
                  višina dotoka v MKČN: 1010 mm
                  teža rezervoarja: 5,2 t
                  teža nastavnega konusa: 1,2 t

PDF tehnični list:PICOBELLS 4-6 PE_AB izvedba_0.pdf 

02 300 68 40